Opleidingen

Eerlijk gezegd sta ik het liefst voor de klas. Of het nu opleidingen, colleges, lezingen of trainingen zijn, als ik maar met de deelnemers kennis en ervaring uit kan wisselen waardoor zij hun vak nog beter kunnen uitoefenen. Alle opleidingen/activiteiten die u op deze site aantreft, worden ongeacht het aantal deelnemers uitgevoerd (startgarantie). Het maximum aantal deelnemers wordt van tevoren afgestemd en bij sommige activiteiten staat dat al vermeld.

De opleidingen kunnen ook binnen de organisatie zelf uitgevoerd worden. Wel is het van belang dat de lesruimte als leerplek toereikend is. Ik kom dus graag naar u toe!

DSC_0232

1. Klachtbehandeling in de praktijk

Deze opleidingen rond klachtbehandeling gaan over ingediende klachten tussen de burger en het bestuursorgaan.
Lees hier welke opleidingen er per doelgroep zijn:

Doelgroep: baliemedewerkers

De baliemedewerker wordt geleerd om in gesprek met de burger duidelijk te maken welke opties er zijn om een kwestie met de organisatie te kunnen bespreken of een klacht in te kunnen dienen.

Doelgroep: Lid van een klachtencommissie

Als lid van een klachtencommissie krijg je te maken met externe klachten (publiek – bestuursorgaan) waar de hoogste ambtelijke leidinggevende van desbetreffend bestuursorgaan een standpunt over in moet kunnen nemen. Men is samen met de andere leden van de klachtencommissie verantwoordelijk voor de uitvoering van klachtbehandeling en het samenstellen van een gedegen advies.

Doelgroep: klachtbehandelaar

De klachtbehandelaar krijgt alle theorie en praktijk aangereikt om zijn rol en verantwoordelijkheden professioneel waar te kunnen maken en klachtbehandeling tussen burgers en het bestuursorgaan te verheffen tot een extra personeelsinstrument.

2. Interne onderzoeken in de praktijk

Deze opleidingen gaan over alle type interne onderzoeken die binnen het bestuursorgaan uitgevoerd kunnen worden. Lees hier welke opleidingen er per doelgroep zijn:

Doelgroep: Personeeladviseur

Personeelsadviseurs krijgen kennis en inzichten over specifieke typen interne onderzoeken die binnen de organisatie uitgevoerd kunnen worden. Vanwege de adviesfunctie die zij als intermediair voor zowel de leidinggevenden als de medewerkers hebben, worden alle interne kwesties behandeld.

Doelgroep: Interne onderzoeker

De interne onderzoeker krijgt, naast kennis over alle juridische aspecten, ook de vaardigheden aangereikt om op een objectieve manier onderzoeksresultaten te behalen. Daarbij wordt geleerd om desbetreffende medewerkers en leidinggevenden op een correcte wijze tegemoet te treden en het onderzoek zo transparant (met open vizier) als mogelijk te verrichten.

Doelgroep: Integriteitscoördinator

De integriteitscoördinator wordt geleerd om de adviserende rol waar te kunnen maken zonder “het geweten” te worden van het integriteitsbeleid binnen zijn/haar organisatie. Door de kennis en vaardigheden toe te passen, zal hij/zij de verbindende rol krijgen bij het bespreekbaar maken van vermoedelijke integriteitsschendingen.

Doelgroep: Vertrouwenspersoon integriteit

De vertrouwenspersoon integriteit krijgt alle kennis en vaardigheden aangereikt die nodig zijn om meldingen van vermoedens van misstanden alsmede signalen van (integriteits)kwesties samen met de medewerker tot een goed einde te brengen.

Doelgroep: Lid onderzoekscommissie

Als lid van een onderzoekscommissie krijgt men naast de kennis over alle juridische aspecten ook de vaardigheden aangereikt om op een objectieve manier onderzoeksresultaten te kunnen behalen met een onderzoekscommissie.

3. Klachtbehandeling

ongewenste omgangsvormen in de praktijk

Deze opleidingen gaan over de wijze waarop klachtbehandeling tussen collega’s onderling kan worden uitgevoerd. Al of niet met behulp van de klachtencommissie.  Lees hier welke opleidingen er per doelgroep zijn:

Doelgroep: Vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon krijgt alle kennis en vaardigheden aangereikt die nodig zijn om (klacht)procedures samen met de medewerker en de organisatie tot een goed einde te kunnen brengen.

Doelgroep: Klachtbehandelaar van ongewenste omgangsvormen

De klachtbehandelaar krijgt alle theorie en praktijk aangereikt om zijn rol en verantwoordelijkheden professioneel waar te kunnen maken en klachtbehandeling rond ongewenste omgangsvormen tot een goed einde te brengen waarbij de veiligheid op de werkvloer een prioriteit krijgt.

Doelgroep: Lid klachtencommissie ongewenste omgansvormen

Als lid van een klachtencommissie o.o.v. krijg je te maken met interne klachten waar de hoogste ambtelijke leidinggevende van desbetreffend bestuursorgaan een standpunt over in moet kunnen nemen. Men is samen met de andere leden van de klachtencommissie o.o.v. verantwoordelijk voor de uitvoering van klachtbehandeling en het samenstellen van een gedegen advies.

LOCATIE OPLEIDINGEN

Naar wens worden de opleidingen in Dordrecht verzorgd in het Postillion Hotel. Dit hotel is gemakkelijk te bereiken door de ligging direct naast de A16, afslag ’s Gravendeel.

Adres: 
Rijksstraatweg 30
3316 EH Dordrecht